Dakafval afvoeren? – Bouwbakkie.nl
Ga je een plat dak vervangen? Dan gaat het dak eraf! Nou ja, het oude dan. Het nieuwe dak gaat er natuurlijk óp. Het kan ook zo zijn dat er helemaal geen nieuw dak komt. Omdat je bijvoorbeeld ruimte wilt maken in je tuin en je schuur tegen de vlakte gaat. Hoe rigoureus je dakplannen ook zijn, bij het klussen aan je dak komt altijd afval vrij. Bij Bouwbakkie vind je de container die jij nodig hebt om je dakafval gemakkelijk en snel af te voeren.
Een dakafvalcontainer huren
Een container huren om je dakafval af te voeren, scheelt je niet alleen veel rotzooi in de tuin. Het scheelt je ook al gauw een of meerdere ritjes naar de mileustraat. Voor je dakafval vind je bij Bouwbakkie containers in 3 verschillende formaten. Dat betekent altijd genoeg ruimte in je bak voor het slopen van je dak! Heb je een kleine of gemiddelde klus? Dan zijn de dakafvalcontainer van 3m³ en de dakafvalcontainer van 6m³ goede opties. Heb je wat meer ruimte nodig? Huur dan de dakafvalcontainer van 10m³. Wil je er verzekerd van zijn dat anderen je container niet gebruiken voor het illegaal storten van afval? Dan vind je op onze site ook een afsluitbare afsluitbare dakafvalcontainer van 10m³.
Onze klantenservice adviseert je graag over het geschikte formaat en het geschikte type container voor jouw klus. Neem bij vragen dus gerust contact met ons op! We helpen je graag verder.
Big Bag dakafval
Heb je een klein dak en komt er bij je klus maar heel weinig dakafval vrij? Dan raden we je aan om de container van 3m³ te huren. Dit is onze kleinste afvalcontainer voor dakafval. Onze afvalzakken, de Big Bag van 1m³ en de BiggerBag van 3m³, zijn niet beschikbaar voor deze afvalstroom.
Wat kan ik kwijt in een dakafvalcontainer?
In een afvalcontainer voor dakafval kun je verschillende soorten afval kwijt. Benieuwd welke dat zijn? Je leest ’t hieronder.
Teerhoudend en bitumineus dakleer
Dakleer wordt gebruikt om daken van schuurtjes en andere (bij)gebouwen af te werken. Het is ijzersterk, waterdicht en wordt op het dak vastgebrand. Vroeger werd het gemaakt op basis van teer. Maar sinds 1983 is het gebruik van teer als dakbedekking niet meer toegestaan in de bouw. Daarom wordt dakleer tegenwoordig gemaakt op basis van bitumen. Is jouw dak van vóór 1983 en zit er teerhoudend dakleer op? Geen enkel probleem. In onze containers voor dakafval kun je alle soorten dakleer kwijt. Na het inzamelen zorgen we ervoor dat het bitumineuze materiaal gerecycled wordt. Het dakafval dat met teer verontreinigd is, wordt apart ingezameld. Na thermische reiniging wordt het ingezet als basis voor asfalt.
Dakgrind
Bij sommige platte daken wordt boven op het dakleer een laag dakgrind aangebracht. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt er ook voor dat het dakleer niet wegwaait. Daarnaast absorbeert dakgrind de warmte van het dak, waardoor het eronder lekker koel blijft. Natuurlijk kun je ook het grind van je dak kwijt in je afvalcontainer.
Overig afval
Bij het vervangen of slopen van een oud dak komt naast dakleer en dakgrind ook bijna altijd aanhangend hout en isolatiemateriaal vrij. Voor dit afval hoef je geen aparte bouw- en sloopafvalcontainer te huren. Je kunt deze resten hout en isolatiemateriaal gewoon kwijt in de afvalcontainer voor dakafval.
Andersom werkt dat trouwens niet zo. In een container voor bouw- en sloopafval kun je géén dakleer en dakgrind kwijt.
Dakafvalcontainer bestellen
Helemaal klaar om een container te bestellen voor je dakafval? Bestel hem hier, dan kun je morgen al ’t dak op! Nou ja, figuurlijk dan. Want bij Bouwbakkie vinden we service erg belangrijk. Daarom zijn alle prijzen die je op deze site ziet inclusief 8 weken huur, het bezorgen, het afvoeren én het verwerken van je dakafval. Tijdens het bestelproces kun je een bezorgmoment selecteren dat jou goed uitkomt. Ook als dat ’s avonds of in het weekend is.
Neem contact met ons op
Heb je vragen over het afvoeren van je dakafval? Neem gerust contact met ons op.