LET OP! Afvalcontainers tijdens feestdagen

Tijdens de feestdagen (Kerst en Oud- en Nieuwjaar) handhaven gemeentes strenger op afvalcontainers in de openbare ruimte. Check bij jouw gemeente waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van een afvalcontainer tijdens deze periode. Meer informatie over dit onderwerp? Klik hier! 

57.516 klanten geven ons een 9,3! Lage all-in prijzen Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag Voor 23:59 besteld? Morgen geleverd!
9,3
57.516 reviews
The Feedback Company
Hulp nodig? Bel: 072-7514090
57.516 geven ons een 9,3! Lage all-in prijzen Vandaag voor 23:59 besteld? Morgen geleverd! Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag

VEILIG KLUSSEN - DE 10 TIPS

9 March 2012

Veilig klussen – de 10 tips

Klussen is niet moeilijk. We zetten 10 eenvoudige tips voor veilig klussen voor u op een rij. Voor onervaren én ervaren klussers!

  1. Organiseer
    Regel vooraf de juiste materialen, de juiste hulpploegen en een afvalcontainer met voldoende capaciteit. Klussen begint vaak met slopen en niets is vervelender (en onveiliger) dan bouw- en sloopafval dat in de weg staat. Huur een afvalcontainer voor onderstaande afval en u kunt uw afval direct verwijderen van de bouwlocatie.
  • grofvuil
  • puin, beton, stenen
  • gips
  • hout
  • metalen
  • papier/karton
  • plastics
  • kunststoffen
  • huisraad
  1. Gebruik het juiste gereedschap
    Maak alleen gebruik van gereedschap dat goed onderhouden is. Lees vooraf de gebruiksaanwijzing van het gereedschap en volg deze op! Ondeugdelijk gereedschap is onveilig, gooi het in de vuilcontainer of lever het in bij uw bouwmarkt!
     
  2. Werk zoveel mogelijk buiten
    Zaag, boor of slijp bij voorkeur buiten, met de wind in de rug. Probeer ook zoveel mogelijk afval buitenshuis te demonteren en te slopen. Stort dit vervolgens direct in de afvalcontainer. Als buiten werken niet mogelijk is gebruik dan bij zagen, slijpen en slopen een mondkapje en zorg voor bescherming voor ogen en oren. Ook verf- en lijmklussen verricht u zoveel mogelijk buiten. Als dit werk écht binnen gedaan moet worden, zorg dan altijd voor een goede ventilatie. Ventileer niet alleen tijdens het werk, maar ook erna.
     
  3. Draag bescherming
    Vermijd zoveel mogelijk inademing van stofdeeltjes, vooral bij het verwijderen van oude verflagen. Gebruik hiervoor een mondkapje. Draag verder tijdens het klussen zoveel mogelijk beschermende kleding, handschoenen en schoeisel. En gebruik een veiligheidsbril!
     
  4. Ruim op!
    Werken gaat het beste in een opgeruimde werkomgeving. Zorg ervoor dat gereedschap op een vaste plek ligt, zodat het niet zoek raakt. Zorg ervoor dat sloopafval meteen in de afvalcontainer gestort wordt, zodat u zich niet kunt bezeren aan rondslingerend afval als (roestige) spijkers, glaswol, gespleten houtdelen en ander gevaarlijk materiaal.
     
  5. Strakke kleding
    Als u met een machine werkt, dan zijn losse haren en ruimvallende kleding erg gevaarlijk! Draaiende onderdelen van de machine kunnen grip krijgen op uw kleding of haren. Zorg daarom voor strak zittende kleding en opgestoken haar.
     
  6. Verf
    Gebruik bij voorkeur verf op wa­terbasis. Als dit niet mogelijk is, gooi dan uw verfafval niet in de puincontainer. Dit afval hoort bij het chemisch afval. Was na afloop van de klus grondig uw handen met warm water en zeep. Volg de aanwijzingen op de verpak­king of het etiket nauwkeurig op.
     
  7. Communiceer
    Sluit bij werkzaamheden aan gas, water of elektra de gas- en waterkraan en hoofdspanning af en vertel dit ook de andere klussers zodat ze niet per ongeluk de spanning en het gas weer inschakelen. Gebruik nieuw materiaal om veiligheid tijdens het klussen en daarna te waarborgen. Gooi oude installatiematerialen direct in de afvalcontainer.
     
  8. Blijf nuchter en alert
    Zorg dat u uitgerust aan de klus begint. Uitgerust houdt u beter overzicht, werkt u veiliger én efficiënter. Neem ná het klussen gerust een borrel, maar doe dat nooit tijdens de werkzaamheden! Uw veiligheid staat voorop!
     
  9. Afwerken
    Na het slopen en weer opbouwen volgt het leukste gedeelte van het klussen: de afwerking! Houd er rekening mee dat ook afwerken veel tijd kost. En dezelfde regels als bij het slopen en opbouwen van het project zijn van kracht. Zorg voor communicatie, het juiste materiaal en een opgeruimde werkplek. Want ook afwerken levert afval. Afval door behangen, verpakkingsmaterialen, restanten van afwerklatten en vloerdelen kunt u kwijt in de gehuurde afvalcontainer.


Klus veilig. Succes!
 


  Volgende

Reviews

10
Emilis K. 21 November 2024, Doorwerth Very skilled
10
Henk B. 20 November 2024, Winschoten Volgens afspraak. Snelle levering.
8
R b. 20 November 2024, Deventer vriendelijk en stipt
9.3

57.516 klanten geven ons gemiddeld een 9.3!

Bekijk alle reviews

Bekijk alle reviews

Online betalen via uw eigen bank